Geautomatiseerd inventariseren en dynamic pricing

Dynamisch prijzen wordt al sinds jaar en dag ingezet in de reis- en hotelindustrie. Ook in e-commerce wordt dit middel ingezet. Dit fenomeen sluipt nu de winkels binnen. Vanuit het hoofdkantoor worden de prijs op de prijstag aan het artikel in de winkel volledig geautomatiseerd aangepast. Het versnelt processen, spaart kosten en levert uiteindelijk meer omzet en marge op. Een mooie combinatie die retail goed kan gebruiken.

Hieronder zie je de video hoe het in de praktijk functioneert.

Geautomatiseerd inventariseren

Met inzet van de tags kan er ook volledig geautomatiseerd worden geïnventariseerd, er komt geen hand meer aan te pas. Per artikel, productgroep of totale voorraad. Dagelijks, wekelijks of ieder ander gewenste frequentie. Ook inzetbaar in shop-in-shops.

Conversie in de paskamer meten

Optioneel kan de klantconversie in de paskamers worden gemeten. Of de conversie van artikelen. Hoe vaak wordt een product gepast en verkocht. Fitproblemen worden hierdoor sneller opgemerkt. 

De hoofdrolspelers

Hieronder zie je de elektronische tags die aan de artikelen worden aangebracht. Ze passen op kledingstukken, schoenen, tassen, accessoires en kunnen in principe in iedere retailindustrie worden ingezet. Je eigen logo op de tag verrijkt het geheel. De tags hebben een levensduur van ongeveer 5 jaar.

De voordelen op rij

Hieronder zie je een kort overzicht van de voordelen. Centraal vanuit het hoofdkantoor de prijzen lokaal instellen. Met 1 druk op de knop. Of inventariseren, ook met 1 druk op de knop. Koppel deze techniek aan ons platform en je kan de volgende stap maken naar de showroomstore. Lager kapitaalbeslag, customercentric-marketing en 'New Retailing' is geboren.